Zomer

 

Het is alweer juli geworden. De zon laat zich al weken zien en buiten is het warm. Zomer! En bijna tijd om vakantie te vieren.

In het atelier is het rustig de afgelopen weken. We verzonden bestellingen en maakten een nieuwe editie van het geluksvogelabonnement, we ontwierpen espressokopjes op persoonlijk verzoek en de laatste volg-je hartposters vlogen deze week de deur uit. Er was echter weinig ruimte om in een werkflow te raken in het atelier.  Er is veel tijd gegaan naar het proces van loslaten en de opstart van mijn nieuwe baan bij de Buitenschool. Komende week neem ik afscheid van mijn werk als opleidingsdocent en expert binnen het domein van de kunstvakken aan de Pabo. Na 17 jaar is het tijd om verder te gaan. Daarnaast druk in het proces van bouwen bij de Buitenschool. Een totaal nieuw project waarin we met een klein team handen en voeten geven aan buiten-gewoon-onderwijs voor basisscholen. Beweging, verwondering, natuur en werken vanuit thema’s en leeraanleidingen als basis. Samenwerken en pionieren, vormgeven en schrijven..het is een hele klus. Het loskomen en tegelijk opstarten van iets nieuws is best een gek proces en ik voel dan ook sterk  dat er ruimte moet komen voor stilte en rust. Tijd om alles te laten dalen en mijn midden te vinden. Want, hoewel ik volledig achter mijn keuzes sta.. Het doet wat met een mens om van gebaande paden af te gaan en nieuwe wegen te bewandelen.

Gelukkig vind ik een stukje rust in de Do-Inlessen die ik mag geven aan de cursisten. Een eerste serie van 10 lessen is gegeven. Wat bijzonder om samen met hen in mijn docentschap te mogen groeien en te ervaren dat ook zij het als een meerwaarde zien.  Do-In geeft een krachtige basis aan de beweging die ik maak in mijn leven. Het is steeds meer een sleutel om bij mezelf uit te komen. En het voelt letterlijk als een kado om dit ook weer door te kunnen geven.

Ik hoop in de vakantie de ruimte te voelen om de beelden en de lijnen van verwondering te kunnen laten ontstaan en te vertellen over wat de natuur ons momenteel brengt. Want ik zie heel veel waarover ik wil vertellen! Het is wachten tot het weer gaat stromen…

We nemen daarvoor een zomerbreak om op verhaal te komen. De winkel is nog open tot 16 juli. Daarna verzenden we even geen pakketjes. Eind augustus zijn we er weer.

Een hele fijne zomer wensen we je toe!

No Comments

Leave a Reply