Wens voor een wereld in verandering.

We zijn de liefde verloren… ergens. Waardoor we vanuit alle macht nu trachten om de koers te vinden waarin we ons weer kunnen verbinden aan de wereld, onze aarde, die er altijd is en was.  Wij, de mens, is degene die is veranderd. We zijn de andere kant op gelopen en hebben ons losgezongen van het geheel. Het alles waaruit alles ontstaat. 

Ontwikkeling is ingewikkeld geworden. Door het verliezen van transparantie en eerlijkheid, waardoor een ‘verborgen’ curriculum’ kon ontstaan. Vanuit welke waarden komen we echt in beweging? En hoe duwt ons ego ons vooruit? 

De liefde, puurheid, verwondering voor de wereld. De tijd om tot verwondering te komen… Tijd wordt opgeslokt door het ‘willen’ en ‘hebben’. 

Wanneer we het kleine leren waarderen… Wanneer we tijd weer mogen verlengen… Wanneer we kinderen weer verbinden aan het spel en de volwassenen hen in rust beschouwen… dan ontstaat er misschien weer kracht en moed om verder te gaan. Ik geloof erin. In een nieuwe beweging. Een beweging die gaat over het aanboren van zachte kracht.  En volgens mij velen met ons. Ik wens ons de juiste woorden, daden en visie om die beweging in gang te zetten. Iedere dag een beetje.’

(Woorden uit de werkplaats, 2018)

No Comments

Leave a Reply