Project ZON


zon


zon (de; v(m); meervoud: zonnen; verkleinwoord: zonnetje)
1
hemellichaam waar de aarde omheen draait en waaraan zij licht en warmte ontleent
2
de zonnestralen: in de zon zitten


Project ZON is een ode aan het licht van de dag.

Zij straalt, schijnt, verwarmt en verlicht.

Iedere dag start met het verschijnen van het licht. Een nieuwe zon. Een nieuwe kans. Nieuw licht. 

Licht is leven.

Project ZON is een verzameling van dat licht. Een buiging voor de dag. Het verbeelden van de zon als een ritueel. De herhaling van het ritme van iedere dag.

Je vindt op de site een groeiende verzameling van de zonnen. Ik teken of schilder er iedere dag één. Iedere zon is uniek en heeft dus zijn eigen datum.

Project ZON is een droom van kunst voor kunst. Wanneer je een ZON in huis haalt ben je daarnaast van harte uitgenodigd in het Atelier voor een speciale middag waarop je mag genieten van de kunsten. Want een deel van de opbrengst de verkochte ZONNEN gaat naar de organisatie van een klein evenement met het vieren van de kunst als stralend middelpunt. Op een zondagmiddag zetten we een stoel voor je klaar in de wei of het Atelier én zetten we een kunstenaar in het licht.

Waarom?

Omdat kunst voedt en raakt.  We willen het vuur bij je aansteken en je hart verwarmen op een ZONdag.  Laat je verrassen.

ZON is verkrijgbaar in de webwinkel. We versturen jouw originele zon van de dag in een doosje met passe-partout , een gesigneerde poster met het pluk-de-dagvogeltje met tekst én een uitnodiging voor een middag met een gouden randje.

Haal de zon in huis of zet een ander in het zonnetje én investeer in een mooie middag waar we de kunst vieren. Je vindt de ZONNEN in de webwinkel.

Het project ZON is de opmaat voor de totstandkoming van activiteiten ter bevordering van de verbinding tussen mens en natuur die vanaf september van start gaan in en om het Atelier. Op een ZON-dag delen we licht. Door ontmoeting, kunst, natuur en woorden.

Doe je mee?No Comments

Leave a Reply