Klaar voor de start

Een nieuw schooljaar start na een gevoelsmatig eindeloze zomer. Een periode van bezinning, uitrusten, ontdekken en het avontuur opzoeken. Het verkennen van nieuwe wegen en tijd en aandacht voor elkaar en de prachtige natuur. We gingen niet over de grenzen dit jaar maar bleven in de buurt. Ik ontdekte nieuwe stukjes Nederland en ontving prachtige verhalen tijdens ontmoetingen met onbekenden. Het gaf inspiratie. Ik fotografeerde, schreef, tekende en kwam tot nieuw werk. (Daar zijn vakanties de ultieme werkmomenten voor:-)

Het mooie van mijn werk is dat ik het ben die maakt, ontvangt en verzint, ontmoet en vindt. Mijn werk en ik zijn samen. Ik hoef er niet naartoe. Het vindt mij wanneer ik mijn zintuigen op scherp zet. Of het heel stil maak in mezelf. Het ontstaat vanuit ontmoeting met de ander en door me af te stemmen en vanuit aandacht aanwezig te zijn. Ik vertel verhalen met beelden en zinnen. Ik vertaal.

Nu dan, een nieuw schooljaar. De nazomer. Waar breng ik mijn energie naartoe? En wat brengt mij energie? Deze vraag is en blijft de rode draad in de dingen die ik doe en het werk wat ik maak. Na lange omzwervingen van willen, passen en meten in de modus van organisaties waarvan ik dacht dat ik daar hoorde, voel ik aan de start van dit nieuwe jaar opnieuw mijn herwonnen vrijheid in de keuze die ik heb gemaakt om vanuit mijn Atelier te mogen werken. Echt als zzp-er, ondernemer, kunstenaar, coach en avonturier. Het blijft voor mij een plek van waaruit ik alle kanten op kan kijken. Vrijheid past me. Het biedt ruimte voor de ander, ander perspectief en nieuwe kijk op de zaak. Al is het soms natuurlijk ook keispannend om het spanningsveld tussen creëren en daar ook je boterham mee willen verdienen zuiver en open te houden. Het vraagt om eerlijk te zijn naar dat wat je oppakt. Je werk op haar waarde te schatten en dat ook uit te dragen. Nee durven zeggen en nee kunnen ontvangen. Toch ook weer voluit JA! durven roepen en springen in het soms nog onbekende. Je horizon verbreden. Maar vooral altijd toch weer trouw blijven aan je eigen verhaal. Daar gaat het om. Dan klopt de weg en komt het wel in orde. Wat de weg ook is. En blijven vertrouwen, ook als het werk stil valt en en weinig beweging voelbaar is. Want ook dat hoort erbij heb ik gemerkt in de afgelopen tijd. Het is. Gekke tijden zijn het. Met onzekerheid. En ook dat hoort bij ondernemerschap.

We bouwen verder aan Atelier van de Dingen dit jaar. Er staan mooie dingen op de rol waar ik je graag van op de hoogte breng. Om te beginnen een nieuwe bijzondere serie vogeltjes die binnenkort uitkomt. Komende week ga ik weer kennismaken met een winkelier waar zwermwerk mag landen, alwaar ik nu al superblij mee ben. Verder voer ik verkennende gesprekken over evt. samenwerkingen in projecten waarvan ik nog niet precies weet hoe dat allemaal gaat vallen. Zodra er nieuws is meld ik mij. En ook heel fijn, ik werk ik in mijn atelier toe naar een expositie van mijn schilder- en tekenwerk. Het wordt tijd om naast de vogeltjes ook ander werk in het licht te zetten. Oja, in de virtuele atelierwinkel vind je de komende weken wat meer originele werken online. En natuurlijk vind je daar ook nog steeds de kaarten en de posters en keramische werk.

Ik sluit af met nog wat stippen aan de horizon voor mezelf die ik hier alvast zet. Het kan maar ergens staan:-) In sommigen kun jij ook meedenken mocht je dat leuk vinden:

*Keramische stip! Naast het vormen met de hand wil ik leren draaien op de draaischijf. Een echte uitdaging. Ik vind het zo mooi dat je echt moet werken vanuit je midden en dat centreren daarin het toverwoord is voor zover ik nu weet. Werken op de draaischijf is echt wel een potje vakwerk. Een nieuwe taal! Dat te leren, dat is toch wel een wens. Wordt vervolgd 🙂

*Schrijf-stip! Een andere wens is het uitgeven van een boekje met teksten en beelden uit het Atelier. Ik hoop daar dit jaar een exemplaar van in mijn handen te kunnen houden. En als je het leuk vindt kun jij die dan weer in de atelierwinkel bestellen.

*Ondernemers-stip! Samenwerken vind ik tof. En dan dus vooral als het stroomt en klikt. Samen op onderzoek gaan en nieuwe wegen verkennen. Van 1 en 1 drie maken. Daar geloof ik in. Mocht jij een idee hebben, op zoek zijn naar een beeld wat ik misschien wel voor je kan maken of een samenwerking zien zitten op beeldend- , ondernemers- of onderwijsgebied? Ik sta altijd open voor een verkennend gesprek. Wie weet waar de stroom ons brengt.

*Winkeluitbreidings-stip! De geluksvogels van project Zwermwerk uit het atelier vliegen nog steeds heel graag naar nieuwe, mooie inspiratievolle plekken waar ze mogen landen. Weet jij een fijne plek voor de kaarten en de posters? Of heb jij zelf zo’n plek? Laat het me weten:-)

Zo, dat was het weer voor nu..

Na een stille tijd ontstaat er nu weer beweging. Er hangt bruis in de lucht. De nazomer is begonnen. Superfijn dat je even op bezoek was hier. Ook voor jou een goede nazomer gewenst… Tijd voor nieuwe oogst. Wens je moed, hoop en dankbaarheid op je pad. En dat we dat dan delen met elkaar. Daar wordt de wereld leuker van.

Vogeltje van moed, hoop en dankbaarheid. Je vindt haar op kaart in de Atelierwinkel.

No Comments

Leave a Reply