Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op de website! Allereerst heet ik je van harte welkom. Snuffel lekker rond, ontdek en laat je verrassen. Hier neem ik je kort mee in de werkwijze en werkervaring van de afgelopen periode en beschrijf ik op welke wijze ik en Stijn van waarde kunnen zijn om het verhaal wat jij zou willen schrijven in de toekomst mee te kleur te geven.

Onlangs had ik een voorlopersteam outdoor learning op bezoek in de werkplaats. Een team waar ik al vaker mee mocht werken. In de afgelopen jaren mocht ik namelijk onder andere meelopen met Campus aan De Lanen. Als inspirator, reisleider, kunstenaar en begeleider. Afgelopen maand stapte ik dus weer even terug in dat proces bij Campus aan De Lanen. En dat was genieten!

Nu ik alweer bijna zes jaar als zelfstandig ondernemer aan het werk ben heb ik ja gezegd tegen heel uiteenlopende, leerzame klussen in die periode.  Ik werkte als gespreksbegeleider in ontwikkelprocessen om kunst, kinderen en de stad te verbinden voor CiST. Als schoolplan-veranderaar en inspirator voor een team en vormgever in woord en beeld voor een basisschool samen met Kariene van Steenoven. Als individueel begeleider in kleine coachtrajecten op maat. Ik pionierde in Outdoor learning trajecten voor kinderen en begeleidde daarin basisschoolleerkrachten. Ik mocht vormgeven aan beelden van grondwaarden binnen de Campus aan De lanen. Maakte een kunstwerk van 10m2 op maat voor het gebouw en haalde daarmee buiten naar binnen, werd bijdrager van een magazine van kunstenaarscollectief Radio Aarde. Daarnaast gaf ik vorm aan een collectie inspiratieposters en kaarten welke te koop staan in de webwinkel hier en ook te vinden zijn in verschillende winkels in Nederland.

En natuurlijk was en ben ik reisleider in de werkplaats voor Verwondering waar ik samen met Stijn Weijermars vorm aan geef. Samen bouwden de afgelopen elf jaar aan een bijzondere inspiratieplaats. We verbouwden de oude stal tot atelier, plantten een boomgaard, gaven vorm aan een voedselbos en werkten aan een bronplaats voor mensen die op verhaal willen komen.

Een levensproject mag ik wel zeggen. Eentje waarvan we zelf veel leerden en groeiden als mens. We volgden afgelopen jaar het verdiepende traject rondom ‘The work that reconnects’ van Joanna Macy. Een ervaring die we graag meenemen in het werk in de werkplaats. Omdat dat precies aansluit op het werken aan dat nieuwe verhaal waar mens en aarde met elkaar samenwerken. Onlangs volgde ik ook een wonderschoon traject via Kunstloc Brabant rondom Art Based Learning waardoor ik de wind onder mijn vleugels kreeg en kijk ik met veel plezier terug op de ervaring die ik opdeed rondom een leertraject outdoor learning van Gaye Amus . Het werken vanuit kunst en de kracht van buiten is een inspiratiebron die ik altijd meeneem in het werk wat ik doe.

Ik werkte aan alles met evenveel liefde en inzet. Omdat het telkens gaat over hetzelfde;

Het vuur bewaken, versterken en aansteken. Het hoeden ervan en de kracht ervan gebruiken. Transformerend vuur hoeden en daarbij de stroom blijven volgen.

Het werken vanuit je hoofd, hart en buik in verbinding. Dat is mijn kracht, opdracht en missie.

Als docent en begeleider én als kunstenaar verbonden zijn aan onderwijs; Dat voelt rijk en als werken vanuit vernieuwend perspectief. Ruimte maken voor denk-en creatiekracht, meebewegen in processen, inspireren, anders kijken en het op maat ontwerpen van ervaringen voor een team op locatie en vanuit het de inspirerende werkplaats en Atelier. Met mijn ruime ervaring binnen onderwijs als leerkracht, coach én begeleider van docenten, pioniersgeest, ervaring vanuit de kunst van ondernemen en hoeder van een buitenplaats en Atelier, welke als inspiratiebron werken voor individuele en teamprocessen, kan ik van meerwaarde zijn. Als je durft. Want het vraagt om openheid en een andere kant uit durven kijken, afdalen en omzetten samen. Dat kost tijd, is soms schurend maar kan zomaar een goudklompje in je handen worden.

Wil jij eens op onderzoek met je team? Een mooie verrijkende dag in de werkplaats op maat? Wil jij inspiratie op het gebied van Buiten leren en werken met elkaar? Wil jij weten hoe natuur en kunst jouw onderwijs of organisatie kunnen versterken? En bovenal hoe je tot nieuwe creatiekracht komt? In het nieuwe schooljaar kun je terecht in de werkplaats in Haaren of brengen we inspiratie op maat naar je toe. Het mooiste is natuurlijk wanneer we je leerplaats levend mogen maken en vitaliseren door de kracht van buiten naar binnen te brengen en andersom. Je binnenste, buiten verbinden. Dat doen we met liefde en veel plezier.

Neem contact op via toos@ateliervandedingen.nl met jouw vraag voor je organisatie en ik kijk vanuit welke beweging ik met je mee kan. 

Ben je nieuwsgierig naar wie ik ben? Via deze link https://www.campusaandelanen.nl/de-campus/partners/ kom je uit bij een filmpje waarin ik vertel over mijn samenwerking  bij de Campus aan De Lanen.

Klaar voor een nieuw verhaal? Ik zie je graag!

Hieronder vind je een artikel over een stukje van mijn levenspad. Want werken vanuit de stroom heb ik mede hier geleerd. Tien jaar geleden startte ik een opleiding en rondde ik deze af na drie jaar. Een vormende weg waarin do-In me een belangrijke les leerde. Ook deze sleutel neem ik mee in mijn werk in de werkplaats! Eenrijke bron!

#outdoorlearning #buitenverhalen #buitenleren #onderwijskunst #kunstvanmaken #creatiekracht #kunstenaarsmindset #opavontuur #nieuwepaden 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.