Welkom in de werkplaats voor verwonder(d)ingen

Onze oude schuur is een prachtplaats vol karakter. Wanneer het atelier open is kun je hier het werk bekijken wat ik maak.

Hier vind je een overzicht van een aantal projecten.

12419128_547887572051848_24635379066620512_o

De serie ‘Herinner(d)ingen’ 

Medaillons, oude fotolijstjes, dragers van verhalen inspireerden me tot het maken herinner(d)ingen. Een serie portretjes van keramiek. In het groot voor aan je muur en juist ook heel klein, als sieraad, om dichtbij je hart te kunnen dragen. Portretjes van mensen, dieren, dingen, landschapjes. Vleugjes herinnering. Ter versiering van je dag van nu. Om niet te hoeven vergeten. #Nieuwe Nostalgie

 

 

Buitelbekers’

En dat je dan…

buigen kon,
en draaien
springen
en op je handen lopen
gewoon…
eens
vanuit
een ander
perspectief

En dat je dan
zwieren kon
en vliegen
durfde
vertrouwen
en je opende
voor alles.

Dan
was niets meer gewoon

maar alles
je even
lief.

Atelier van de Dingen 2016

Een serie bekers die met elkaar buitelende beweging vormen. Een beweging van vrijheid.

 

 

‘Geluksvogels’ Een mokje

 Een mokje om uit te drinken en met een  boodschap. Vroeger droomde ik als kind heel vaak dat ik vloog. Het voelde geweldig. Ik vloog hoger en hoger en was vrij. Vliegen en vrijheid ervaren is niet vanzelfsprekend in deze wereld. Zouden we het ooit kunnen vinden?  Kijk de vogels… Groots zijn ze. Juist in hun kleinheid. Het zijn vrije dieren. Ze vliegen over grenzen die wij als mensen hebben bedacht. Iedere ochtend fluiten ze je wakker wanneer de zon aan de hemel verschijnt.

Vogels staan voor hoop, vrijheid, kracht en licht en voor kwetsbaarheid, de kleine dingen en diversiteit. Ieder mokje is anders. Ieder vogeltje ook. Net als mensen. Ik maak geluksvogels voor de mensen ter herinnering aan de vogels in de lucht. Aan vliegen en vrijheid. Het zijn persoonlijke vogels. stoere, zachte, sjieke, kleine, slimme, slaperige, blije vogels. Net als mensen.

Geluksvogels Dat zijn we. Jij en ik. Al denk je soms van niet. En baal je als een stekker. Was je weer te laat, zat het je tegen, was je pinpas kwijt of je rekening leeg Zat je met een overvolle wasmand te koekeloeren, Voelde je je eenzaam omdat niemand zogenaamd aan je dacht. Maakte je ruzie om niks of alles Had je tijd tekort Was je klus te groot Bleef de zon maar weg Werd je ziek. Er is altijd een vogel die ergens fluit als je hem wilt horen Een grond om je te dragen, uit te rusten Zo, van even niets Er is een hart dat klopt en je met elke slag laat voelen dat je verbonden bent met een nog groter verhaal dan jij kunt weten Er is tijd Misschien niet veel Maar nu dan, hij is er Er is een keuze altijd Zo vrij als een vogel Het zou je zomaar vleugels geven.’

Je vindt het gedicht bij de mokjes maar je kunt hem ook krijgen in posterformaat in kadoverpakking.

.

 

‘lichtpuntjes’

Een verzamelpunt van licht. Lampjes van hoop.
Waar wil jij licht aan geven? Wie of wat wil jij in het licht zetten?  Wat betekent licht voor jou?
Ik wens de wereld van nu ontzettend veel lichtpunten toe. In de vorm van mensen die opstaan en een hand toereiken, zacht zijn, heldere woorden spreken die gaan over verbinding, kracht en de liefde. In de vorm van plaatsen waar mensen durven spreken vanuit hun hart en veilig mogen zijn.  Vanuit die wens kom ik tot het maken van lichtpuntjes. Een zacht schijnsel in het donker.

 

 

‘100 dagen een begin’

kweekruimte 1DSCN0058100 dagen een begin

Alles start bij de kiem.
In een zaadje zit alles. Omstandigheden zorgen ervoor dat het ontkiemt.
Een aantal jaar geleden tekende ik iedere dag een zaadje om mezelf te herinneren aan dat gegeven. Het was nodig. Er stroomde niets meer uit mijn vingers. Het werd een oefening in kijken, vormgeven, stilstaan en mezelf opnieuw verbinden aan datgene wat ik eigenlijk het liefste deed. Dit project was de eerste stap naar daar waar ik nu ben beland in het atelier. Een vruchtbaar project;-)
De zaadjes teken ik nog steeds. Maar niet meer elke dag. Ik gebruik ze voor de ‘doosjes van beginnen’.
In ons, jou en mij, zit alles. Wat maakt dat je groeien kan in je dromen, passie en talent? Alles begint met een eerste stap. Hoe klein ook.


“doosjes van beginnen”. Gevuld met een tekening, een zaadje en een gedicht. 

 

imagekopje licht1797485_335110099996264_505485300664344782_n

“kopjes aarde-werk” voor het pauzeproject

‘Een momentje van stil. Woorden van verlangen. Om te geven aan jezelf of een ander. Verbinding met dat wat soms niet gezegd maar wel geschonken wil worden’

Aardewerk kopjes met voedende woorden voor in je pauze.

Een kopje staat voor mij voor pauze. Stilstaan. Een moment van rust in een overvolle dag. Het staat voor afstand nemen en inzoomen op je gedachten, een wereld op zich. Ik heb kopjes gemaakt om te delen en stil te staan met of bij elkaar, gedachten te delen en mooie woorden tot je te nemen die je letterlijk voeden. Om het vuur in ons brandend te houden en je handen te warmen.
En ik heb een wens voor de wereld. Ik heb ze gebakken voor de kopstukken van de samenleving. En voor jou. Ze zijn te lezen in de kopjes.

 

 

imageDSCN1397DSCN1404

Droomexpositie in kindertheater Muzipo

Een verzameling nachtkastjes met dromen in woord en beeld. Welke dromen heb jij?

‘Kastje van dromen,
kastje van geluk.
Veilig naast je bed.
voor je het weet
gaan ze stuk.
Kastje van dromen
en soms van verdriet.
Veilig naast je bed,
zodat niemand het dan ziet.
Kastje van dromen
Waar bewaar jij die van jou?
Wat zou ik zien
Als jij hem openen zou?’

 

kika 5 kika 19

Kikakinderboek

Willemijn Smeets vroeg me of ik mee wilde werken aan het KIkakinderboek. Op haar site vind je informatie rondom het boek. Ik maakte er tekeningen voor. En hierboven vind je er alvast twee. De rest is nog een verrassing. Het is in de maak en we verheugen ons er enorm op:-) Kijk even op  Kikakinderboek