‘Begin een groot dwaas project. Het maakt niet uit wat anderen van je denken’

Mevlana Rumi (13e eeuw)

En zo namen we de eerste stap. De rest volgde en resulteerde in het Atelier van de Dingen te Haaren waar wij, Stijn en Toos, samen vormgeven aan een verhaal wat gaat over verwondering en inspiratie die de natuur ons schenkt. Het Atelier is een inspiratieplaats voor je ziel en denken. En een plaats om tot rust te komen en stil te staan. Wij geloven in de kracht van het werken vanuit je hart, in het omzetten van idealen, in durven dromen, in vallen en opstaan en we gaan uit van de kracht van het grote geheel waar wij allen deel van uitmaken. De zorg voor de aarde en mens is voor ons een drijfveer binnen het werk in ons Atelier.

We werken vanuit vormgeving; een scheppend proces wat je terugvindt in de natuur als in het werk wat ontstaat in het Atelier. We werken met liefde aan onze tuin, waarin voedselbos en permacultuurmoestuin langzaam een plek krijgen. Soms zetten we de deuren van het Atelier open zodat je kunt zien wat we maken. We delen dan de oogst van dat wat we ontdekt en gemaakt hebben.   We maken graag ruimte voor ontmoetingen om inspiratie te delen. Samen groei je het verst.

In het Atelier geven we in woorden, beelden en smaken vorm aan onze verwonderingen over mens en natuur en het begrip tijd. We zetten alle zintuigen op scherp en wagen ons aan de Dingen van het leven waar plaats is voor schoonheid en vergankelijkheid. We werken met zaden en gebruiken compost weer als voeding voor nieuw leven.

De weg die we bewandelen is jaren geleden al ontstaan. De beproevingen van het leven brachten ons uiteindelijk tot de plaats waar we nu wonen. We danken de weg waarop we tot nu toe mochten lopen en verwelkomen alles wat nog komen zal. Daartussenin schenken we aandacht aan dat wat er is. Onze werkplaats is er een waarin groei en ontwikkeling plaatsvindt. We werken niet vanuit een vastomlijnd doel maar geven al doende vorm aan dat wat past bij onze visie. Momenteel herstellen we de verschillende ruimtes op ons terrein en bouwen we aan het voedselbos en de moestuin.