Blikopener Werkplaats Voor Verwondering

Vanuit het Atelier organiseren we workshops, lezingen en inspiratiesessies binnen bedrijven of scholen. Ook ben je van harte welkom in het Atelier zelf.

Binnen basisscholen werkt Toos vanuit de Werkplaats voor Verwondering aan w-onderzoek en blikopeners voor in de klas.

‘Na 20 jaar binnen onderwijsinstellingen te hebben gewerkt als docent, ben ik als w-onderzoeker en beeldend avonturier nu aan het werk voor verschillende basisscholen vanuit de Werkplaats voor Verwondering. Vanuit verschillende rollen en ervaringen als basisschool leerkracht, beeldend docent op HBO en PO, pionier in het opzetten van buiten-onderwijs, mijn werk als kunstenaar en vormgever binnen het Atelier én mijn ondernemerschap, zie ik kansen wanneer het gaat over de broodnodige rol van de kunstenaarsmindset in het onderwijs.

Het beschouwen, werken en onderzoeken van de wereld vanuit een bezielde en wendbare geest. Met open zintuigen en houding in dialoog met jezelf, de ander en de wereld. Leren van het leven zelf.

De kracht van ontmoeting, verbinding met de omgeving, jouw verhaal, de kunsten en de natuur zijn daarin mijn gereedschap.

Als schrijver, verteller, verbeelder en verbinder werk ik graag aan projecten waarin de verbinding met mens en natuur centraal staat. Mijn missie is het versterken en bewaren van vitaliteit, gezondheid en creativiteit en natuurlijk het samen creëren van meer verwonderruimte in je hoofd en de wereld om je heen.

Een creatief proces start wanneer er ruimte wordt gemaakt voor (w)-onderzoek. Ik neem je mee in een proces waarin je zoek gaat naar de betekenis van kunst, waar je zintuigen geprikkeld worden en ik je uitnodig om zoveel mogelijk talen te gebruiken in het onderzoeken van de wereld om je heen.  Ik werk graag vanuit kunst-kijk-luister-schrijf-en tekenopdrachten om je blik te openen. De verbinding met de natuur is daarin een grote inspiratiebron. Dat is dé ultieme blikopener vind ik!

Graag ga ik samen met jou, een groep kinderen of een schoolteam op zoek naar de mogelijkheden die de werkplaats heeft om die inspiratie te bieden die nodig is om vanuit en aan vitaliteit en creativiteit te kunnen werken en vertel ik graag over hoe kunst daarin een motor kan zijn’