De bladeren kleuren al een beetje. En volgende week staan er mogelijk een paar mooie zomerdagen op de planning als ik het weerbericht mag geloven. We bevinden ons midden in de nazomer. Nog een paar weken voordat de herfst officieel beginnen gaat. En wat vind ik die periode van nazomeren toch fijn. De periode van oogsten. De tijd van aarden. Appels fleuren de bomen met hun mooi rode en groene kleuren en de peren lijken steeds groter te worden. Ook de framboos geeft haar vruchten nog en de bramen en de vlier. De natuur schenkt. Een feest van overvloed. Ondanks dat de natuur het lastig heeft, plukken we de vruchten. Dat maakte me dankbaar en ook stil.

Oogst delen..ook op werkgebied. In de vorm van een fysieke plek waar je kunt ontmoeten en waar de oogst van het werk wat we doen gedeeld kan worden, is onderdeel en wens van het gedachtengoed van het Atelier van de Dingen. En ja, daarvoor wordt het tijd. Langzaam maar zeker ontstaat daarin vorm en ruimte. Achter de schermen werken we toe naar een fysieke plek om het Atelierwerk regelmatiger te kunnen tonen, zodat je de vogeltjes in het echt kunt ontmoeten, de natuur rondom het Atelier kunt ervaren en werk in je hand kunt houden. Ontmoeting speelt in mijn werk een belangrijke rol. Ontmoeting met de natuur, met de mens en met tijd. Het voelt als een logische stap om de deuren van het Atelier in de toekomst vaker open te zetten voor bezoek.

Natuurlijk kun je mijn werk al in een aantal winkels vinden, maar daar vind je voornamelijk de kaarten die ik maak. Je vindt geen originele tekeningen, schilderijen en keramisch werk. Juist dat werk verdient langzaam maar zeker een plek waar ruimte is om het te ontmoeten. Eind oktober, begin november, hoop ik een eerste (kleine) expositie te houden. Mocht je interesse hebben om te komen? Stuur me dan een berichtje op info@ateliervandedingen.nl. Dan krijg je te zijner tijd meer informatie over het open Atelier. Ik broed natuurlijk op een corona-veilige setting. Wordt vervolgd.

In het atelier werkte ik achter gesloten deuren in de afgelopen werken verder aan het project van de krachtvogeltjes. Ik vergiste me in het feit hoeveel tijd het kost voordat een product eenmaal ‘staat’. Over ieder detail wordt momenteel nagedacht. Alles is een keuze en keuzes maken kost tijd. Proeven aanvragen, papier kiezen, doosjes vinden, vormen zoeken, proefjes van keramiek maken etc… Ik vind het best wat. Maar het plan laat me niet los en dus gaan we door. Oefen ik het om mijn geduld te bewaren en echt tot in detail zaken uit te werken en het tijd te geven in wat nodig is. Tot het klopt. Ik geef mijn plannen nog niet vrij. Je merkt het vanzelf. We zijn onderweg:-)

Komende week verschijnen er wel nieuwe herfstbeelden op kaart. En vind je het gedicht van de Geluksvogels voortaan ook op A5-formaat in de atelierwinkel. Ik kreeg daar regelmatig vragen over van jullie en dus is het tijd om daar nu iets mee te doen. Zo kun je er straks voor kiezen om het gedicht te versturen op een kaartformaat naar iemand. Of om hem bijvoorbeeld in een lijstje te stoppen ter herinnering aan het kleine en de keuze die je hebt. Het is wat handzamer. Weet je trouwens welke ik bedoel? Deze dus.

Gedicht Geluksvogels. Dit is dus nog de postervariant op A3. Ook mooi:-) Maar wil je het wat handzamer? Deze poster komt er nu dus ook op A5 formaat. Je vindt deze in de week van 14 september in de Atelierwinkel.

Sinds deze maand vind je kaarten van de vogels trouwens bij Teuben; een mooie winkel in Breda aan de Ginnekenweg. De geluksvogels vliegen met liefde die kant uit. Je vindt ze ook bij tante Betsie in Breda in de Sint Jansstraat. Daar kun je heen als je ook heel veel zin hebt in een lekker taartje of lunch! Het is een knusse stadskamer.

Rest mij nog jullie een paar mooie nazomerweken te wensen. Geniet van de zon, de oogst en alle moois op je pad. En kom je toevallig een van mijn vogeltjes tegen. Doe ze veel groeten.

Lieve groet, ook voor jou, Toos

Oja, het werk wat je ziet staan bij dit bericht is een original. Ik maakte haar in de afgelopen week. Een beeld van nazomeren. Je vindt haar in de atelierwinkel . https://www.ateliervandedingen.nl/product/nazomeren/

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.